„Студентите“ намериха голмайстор

Уважението на зрителите към отбора на студентите видимо намаля след неуспешния опит за атакуване на майсторската група. Съставът беше напуснат от редица добри състезатели, които привличаха публиката.

Но от този кръг „Академик“ намери своя голмайстор в лицето на Емил Маринов, преминал от Ботев (Враца). В днешния мач той беше двигател на нападателното звено заедно с Каракашев и отбеляза два гола – първият след чудесно прехвърляне на вратаря на гостите Филипов, а вторият след изпълнение на пряк свободен удар.

Най-интересното извън това беше, че гостите не потвърдиха традиционно защитната игра, а от самото начало заиграха открито и нападателно. Независимо, че не отбелязаха гол, те оставиха добри впечатления, като умело балансиран отбор, играещ с желание.  Най-висока оценка заслужиха Филипов, Цонев, Цочев и Йорданов.

И накрая, без да се било видимо пристрастено, ръководството на главния съдия В. Божков не беше блестящо. Той се придвижваше мудно, бавно реагираше на сигналите на своите помощници, а това изнерви доста и състезатели, и зрители.

Розин ЧАПАНОВ, в.“Спорт“


Академик (Свищов) – КОРАБОСТРОИТЕЛ (Русе) 2:0

Голмайстор: 2:0 Емил Маринов 11′, 82′.

Академик: Юсеинов, Илиев, Димов, Шакиров, Борисов (65′ – Балъков), Митев, Атанасов (52′ – Йорданов), Драгоев, Маринов, Каракашев, Любенов.

КОРАБОСТРОИТЕЛ: Филипов, Игнатов, Григоров, Цонев, Цочев, Тодоров, Кирилов (46′ – Божинов), Йорданов, Аврамов (75′ – Божков), Монев, Христов.

Съдии: В. Божков; С. Топалски, Д. Петров.

Стадион „Академик“, Свищов – 1 000 зрители.

Напишете първия коментар

Напиши коментар