Футболист на Локо (Русе) е наказан за два мача

На свое заседание Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС разгледа инцидентите, станали по време на срещите от последния XIX-и кръг на първенството на Североизточната Трета лига. Най-тежкото наказание, наложено от комисията на това заседание, е за халфа на Локомотив (Русе) Кристиян Върбанов.

Той ще пропусне следващите два мача на отбора заради инцидент, станал след края на двубоя във Варна срещу дублиращия отбор на „Черно море“. Както е известно, мачът завърши наравно 1:1 с инфарктен край, при който в последните секунди домакините се спасиха с драматичен изравнителен гол.

В доклада от мача е посочено, че Върбанов е нанесъл обида на длъжностно лице извън игровото време. Предвиденото наказание в дисциплинарния правилник за такива нарушения е лишаване от състезателни права за две срещи. Припомняме, че мачът в морската столица бе ръководен от местна съдийска бригада от Варна, начело с главния рефер Митко Митев.

Според свидетели необосновано дългото продължение на двубоя, дадено от съдията, в което пада изравнителния гол за „Черно море II”, е причината за бурната реакция и острите реплики на Върбанов към Митев по пътя към съблекалните.

По този начин „железничарите“ се лишават от помощта на основен футболист за предстоящите две поредни домакинства срещу Спартак II (Варна) и Доростол (Силистра), които ще се играят на съответно на 24 и 30 март.

Напишете първия коментар

Напиши коментар