„Локо“ и „Дунав“ мерят сили на три фронта в събота

Три сблъсъка между различни формации на русенските „Локомотив“ и „Дунав“ предлага предстоящият съботен ден. Едни срещу други ще играят децата във Футбол 7, юношите младша възраст и мъжките състави.

На стадион „Локомотив“ сутринта ще се проведе тристранен турнир за деца на Футбол 7. Освен двата русенски тима – „Локомотив“ (с треньор Драгош Фирцулеску) и „Дунав“ (с треньор Вихрен Узунов), участие ще запише детска формация на Бенковски (Бяла), водена Цветан Ганев, който е и треньор на представителния тим на „воеводите“.

В състезателната програма по Футбол 7 ще видим следните мачове:

  • От 10:00 часа: Локомотив – Дунав
  • От 11:00 часа: Локомотив – Бенковски
  • От 12:00 часа: Дунав – Бенковски
U17: Локо (Русе) - Дунав

Локомотив (Русе) - Дунав (Русе) 1:0 - среща от първенството на юношите младша възсраст в Зона "Русе", играна на 17 септември 2022 г. на стадион "Локомотив".

В 10:00 часа на спортен комплекс „Дунав“ в квартал „Здравец“ юношите младша възраст на „Дунав“ (с треньор Атилла Юмер) посрещат връстниците си от „Локомотив“ (с треньор Дамян Дамянов). Двубоят е от първия пролетен кръг на първенството на Зона „Русе“.

И двата отбора водят във временното класиране след изиграването на есенните мачове, като имат еднакъв актив от 12 точки, колкото има и третият Лудогорец (Разград). Предпоставките за дерби са налице, като залогът е първото място в таблицата. Припомняме, че през есента младите „железничари“ победиха дунавци с 1:0 на стадион „Локомотив“.

Локо (Русе) - Дунав II

Локомотив (Русе) - Дунав II (Русе) 0:0 - среща от VII кръг на първенството на Североизточна Трета лига, играна на 24 септември 2022 г. на стадион "Локомотив". Снимка: Областен футбол Русе.

Гвоздеят на програмата ще бъде мачът между мъжките състави на дублиращия отбор на „Дунав“ и представителния тим на „Локомотив“ от първенството на Североизточната Трета лига. Срещата ще се играе на терена на Градския стадион от 16:00 часа.

Очаква се този двубой да привлече повече зрители, тъй като „железничарите“ са във възход и ще се опитат да прибавят нови три точки в борбата им за оцеляване в лигата. В същото време „Дунав II” се представя колебливо в досегашните си пролетни мачове.

През есента мачът между „Локомотив“ и „Дунав II” завърши без победител – 0:0. Тогава „железничарите“ създадоха повече възможности и се представиха по-добре от своя съперник, но не успяха да го победят и сега ще потърсят реванш. Двата тима изиграха и контролна среща на 5 февруари тази година, която също не излъчи победител – 2:2.

Напишете първия коментар

Напиши коментар