Локонабор 2013 спечели сребърните медали в Албена

С два отбора на набор 2013, водени от треньорите Драгош Фирцулеску и Дани Братоев, Локомотив (Русе) записа запомнящо се участие на турнира „Купа Златна Добруджа“ в курортен комплекс „Албена“, проведен от 4 до 7 април. Малките „железничарчета“ от първия отбор на набор 2013 заслужено стигнаха до финалната среща.

Мачовете се играха по правилата на „Футбол 7“ в две полувремена по 25 минути.

В група „А“ бяха отборите на Локомотив (Русе), Кария (Шабла), Черноморец (Балчик) и вторият отбор на Левски 2000 (Русе). В другата група „Б“ играха ФК „Шемшево“ от едноименното Великотърновско село, МФК Тича (Варна), първият отбор на Левски 2000 (Русе) и вторият отбор на „железничарите“.

Набор 2013: Локо 2 (Русе) - МФК Тича

Локомотив 2 (Русе) - МФК Тича (Варна) 1:7 - среща от турнира по Футбол 7 (набор 2013) за купа "Златна Добруджа" играна на 5 април 2024 г. в курортен комплекс "Албена". © Touchline Sports Agency.

В първите мачове, играни в четвъртък, 4 април, първият отбор на „Локомотив“ се наложи над втория тим на „Левски 2000“ със 7:3, докато вторият отбор на „Локо“ победи с 4:1 първия тим на „Левски 2000“.

В петък, 5 април, първият отбор на „Локо“ си осигури първото място в група „А“ след хубави победи с 3:1 над Черноморец (Балчик) и 15:2 над Кария (Шабла).

По същото време в група „Б“ вторият отбор на „Локо“ претърпя две тежки поражения – 1:10 от „Шемшево“ и 1:7 от МФК Тича (Варна).

Набор 2013: Локо (Русе) - Шемшево

Локомотив (Русе) - Шемшево 3:1 - полуфинална среща от турнира "Футбол 7" (набор 2013) за купа "Златна Добруджа", играна на 6 арпил 2024 г. в курортен комплекс "Албена". © Touchline Sports Agency.

Така в събота, 6 април, на полуфинала застанаха един срещу друг „Локо“ и ФК „Шемшево“. Възпитаниците на Фирцулеску и Братоев спечелиха с 3:1 и си осигуриха мястото на финала. В другия полуфинал МФК Тича (Варна) надделя над втория отбор на Левски 2000 (Русе) с 6:1.

Пак в събота вторият отбор на „Локо“ разгроми Кария (Шабла) с 10:1 и остана да играе на следващия ден в мача за определяне на 5-6 място в турнира.

На 7 април, неделя, във финалната среща на турнира отборът на МФК Тича победи „Локомотив“ категорично със 7:1 и взе купата за първото място и златните медали, а второто място остана за „червено-черните“.

МФК Тича - Локо (Русе)

Футблните отбори на МФК Тича (Варна) и Локомотив (Русе) след финалната среща на турнира по Футбол 7 (набор 2013) на турнира за "Купа Златна Добруджа", състояла се на 7 април 2024 г.

Макар в турнира конкуренцията да бе слаба и мачовете да не бяха на задоволително ниво, успехът постигнат от възпитаниците на треньорите Фирцулеску и Братоев е значим на фона на текущото положение във футболния клуб.

Все пак няма как да не отчетем, че нашият отбор бе категорично надигран от представител на второразредна за Варна детско-юношеска школа. Разликата на терена бе видима не само от получения краен резултат във финалния мач и от това могат да бъдат извадени изводи за нивото на подготовка.

Набор 2013

Футболните отбори на Локомотив (Русе), набор 2013, записали участие в турнира "Купа Златна Добруджа" в курортен комплекс "Албена" между 4 и 7 април 2024 г., заедно с двамата си треньори Драгош Фирцулеску и Дани Братоев. © Touchline Sports Agency.

Напишете първия коментар

Напиши коментар