Иван Димитров напусна ръководството на „Локомотив“

Членът на Управителния съвет – досегашният вицепрезидент и оперативен ръководител на ФК „Локомотив“ Иван Димитров, официално обяви, че се оттегля от ръководството на клуба. Оставката му идва борени дни, след като мъжкият отбор падна 1:2 у дома от „Доростол“, а юношите бяха разгромени с позорното 0:10 в Кубрат.

В официално съобщение до останалите членове на ръководството и до треньорския състав Димитров пише лаконично: „Искам да Ви благодаря за прекараното време в това начинание, наречено „Локомотив“. За мое съжаление аз не мога да продължа повече с Вас по пътя. Желая Ви здраве и успех!“

За намерението на Димитров да се оттегли от ръководството на клуба Lokomotiv1930.com инфомира още през януари тази година. После обаче той продължи да изпълнява ролята си на оперативен ръководител за известно време до началото на пролетния полусезон.

Припомняме, че Иван Димитров обеща на фенове на „Локо“ промоция в „Б“ група до два сезона. През октомври миналата година той разкри публично, че ръководството има дългосрочна стратегия за развитието на клуба.

В нашата стратегия за ФКЛокомотивпредвиждаме промоция вБгрупа след два сезона, като изключим настоящия. Говорим за сезон 2025/26“, каза тогава Димитров пред микрофона на русенското „Дарик радио“.

ЗаЛокомотивние имаме стратегия. Не сме се захванали с клуба, за да дразним феновете му или да си губим времето. Вярваме, чеЛокомотиве една кауза, която е от голямо обществено значение за Русе, и на която ние имаме какво да дадем и тя има какво да даде на обществото, посочи още през миналия октомври Димитров.

ОтБулмаркет Рейл Каргоса плътно зад нашия гръб и вървим заедно в една посока, отчете тогава заместник-председателят на Локо (Русе) по отношение на един от главните спонсори. Той каза че е убеден, че от компанията-спонсор проявявали разбиране към сегашните слаби резултати на отбора, били наясно с дългосрочната стратегия на ръководството на футболния клуб и затова партньорството им било също дългосрочно.

Разберете, че и на нас също не ни е приятно отборът да губи по този начин мачовете си. Единствената причина, поради която не го изживяваме толкова драматично като останалите, е, че знаем дългосрочната цел, която имаме, опита тогава да успокои недоволните фенове шефът.

До тези изявления на Димитров се стигна след като „железничарите“ допуснаха две поредни тежки загуби – 1:6 насред Русе от Бенковски (Исперих) и 2:7 като гости на „Рилци“ в мачове от първенството на Североизточната Трета лига. Тези позорни резултати преляха чашата на търпението и фенове на отбора призоваха ръководството на клуба и старши треньора Свилен Касабов да подадат оставки.

В същото време представителният отбор продължи със слабото си представяне в шампионата и в момента е на предпоследното място в класирането с мизерния актив от 8 точки. Напоследък пък се появиха и проблеми в школата на „Локо“, като и там резултатите също са плачевни.

Не помогна и привличането на опитния специалист Людмил Киров за спортен директор в „Локомотив“. Вместо да води мъжкия отбор в Трета лига, той е пратен в школата да тренира дечицата от набори 2017, 2018 и 2019.

Президентът на клуба Явор Кирилов засега не е коментирал последните събития около „Локомотив“.

Напишете първия коментар

Напиши коментар